+38 (04744) 4-69-87
Меню
Остання редакція: 06 лютого 2023

Про можливість участі у щорічному конкурсі есе WTO Essay Award 2023

Метою конкурсу є сприяння проведенню якісних наукових досліджень з питань торговельної політики і міжнародного торговельного співробітництва та зміцнення відносин між Світовою організацією торгівлі (СОТ) та академічною спільнотою.

 

Винагорода

Винагорода за перемогу есе у конкурсі WTO Essay Award становитиме 5 тис. швейцарських франків. У разі співавторства винагорода буде поділена порівну між авторами есе. Про результати конкурсу буде офіційно оголошено на щорічній зустрічі Європейської групи з дослідження торгівлі (the European Trade Study Group), яка є найбільшою конференцією, де обговорюються питання міжнародної торгівлі. Планується, що церемонія нагородження відбудеться у вересні 2023 року в Університеті Суррею (Велика Британія). Переможець конкурсу також отримає фінансування для участі у зустрічі.

 

Відбір

Обрання переможця здійснюватиме Академічна відбіркова комісія (an Academic Selection Panel). До її складу входитимуть викладачі провідних іноземних закладів освіти за підтримки експертів Секретаріату СОТ.

 

Критерії відбору

Зміст есе має стосуватися питань торговельної політики та міжнародного торговельного співробітництва (обсяг - до 15 тис. слів). Автор (співавтори) есе повинні мати науковий ступінь (a PhD degree) або завершувати його здобуття. Особи віком понад 30 років можуть також приймати участь у конкурсі, якщо вони захистили дисертацію на здобуття наукового ступеня не більше, ніж два роки тому. У разі співавторства, ця вимога застосовується до всіх авторів.

 

Терміни подання есе

Есе мають бути направлені до СОТ до 2 червня 2023 року. Підрозділ з економічних досліджень та статистики Секретаріату СОТ (The Economic Research and Statistics Division of the WTO Secretariat) до 16 червня 2023 року сформує перелік есе, які відповідають критеріям відбору, а відбіркова комісія до 7 липня 2023 року визначить переможця конкурсу. Про результати відбору буде поінформовано авторів есе, включених до згаданого переліку.

 

Публікація

Есе автора (співавторів), що перемогло у конкурсі, буде опубліковано у виданні СОТ (the WTO Working Paper Series).

 

Подання

Всі матеріали повинні бути направлені до СОТ на електронну адресу: essay.award@wto.org. Матеріали повинні включати наступні окремі файли у форматі PDF:

1. Есе.

2. Резюме (the CV) автора (співавторів) із зазначенням:

  • поточної професійної діяльності автора (авторів);
  • закладу освіти (наукової установи), де здобуто або здійснюється підготовка для здобуття наукового ступеня;
  • рік (очікуваний рік) здобуття наукового ступеня;
  • дата народження автора (співавторів).

 

Посилання на інформацію про конкурс

Інформацію про конкурс розміщено на офіційному сайті СОТ у рубриці “News and Events”, підрубриці “Current news” за посиланням: https://bit.ly/3JmrOMr.