Інновації та винаходи
Основна мета інноваційної діяльності в Університеті – це орієнтація стратегічних цілей на створення та впровадження у навчальну, наукову, виховну та інші сфери діяльності нових процесів, процедур та технологій, орієнтація дій менеджменту на нові, нестандартні підходи до вирішення проблем та зовнішніх викликів.
Реалізація інноваційної діяльності в УНУС здійснюється через:
- розробку та впровадження у навчально-виховний процес інноваційних педагогічних технологій, здійснення інноваційної діяльності в області наукових досліджень на рівні бакалавр – магістрант – апірант – докторант;
- розробку новітніх технологій виробництва плодів, ягід і винограду;
- розробку інноваційних технологій вирощування овочевих, баштанних, лікарських рослин і картоплі;
- розробку енергоощадних та екологічно безпечних технологій виробництва рослинницької продукції;
- розробку основ біологізації технологій виробництва рослинницької продукції з використанням біологічно активних речовин природного походження;
- розробку екологічно чистих (органічних) технологій вирощування основних сільськогосподарських культур відповідно до міжнародних програм отримання екологічно безпечної продукції за міжнародним сертифікатом ISO тощо;
- розробку ефективних генетико-селекційних моделей створення високоврожайних адаптивних сортів сільськогосподарських культур та біотехнологічних методів мікроклонального розмноження рослин;
- розробку новітніх технологій зберігання і преробки рослинницької сировини;
- обґрунтування підвищення продуктивності лісових екосистем та оптимізації фітоценотичної структури садово-паркових ландшафтів;
- удосконалення економічного механізму господарювання в аграрних формуваннях та менеджменту їх зовнішньошньоекономічної діяльності з метою поглиблення міжнародної економічної інтеграції.
- розробку та впровадження нових економічних моделей господарювання аграрних формувань різних форм власності, спрямованих на беззбиткове виробництво та самодостатній рівень конкурентоспроможності виробленої продукції.
Інноваційні проекти університету:
- Насіння соняшнику гібриду „Армагедон”.
- Будівництво переробного підприємства «Соковий цех».
- Залучення інвестицій на виробництво некріплених плодово-ягідних вин в Україні.
- Міні-борошномельний комплекс Р6-АВМ-7 продуктивністю 7 т/добу.
- Консалтинговий портал «Машиновикористання в сільськогосподарських підприємствах».
- Гнучкий малогабаритний пересувний агрегат для приготування кормів та переробки плодоовочевої продукції в малих фермерських господарствах.
- Інформаційно-консалтинговий пакетний супровід підприємств галузі садівництва.
- Енергозберігаючі технології вирощування овочів на продукт у зимовій теплиці ТП 810-25 із застосуванням альтернативних джерел енергії.
- Вирощування садивного матеріалу лісових і декоративних рослин для створення ландшафтних композицій.
- Композиційна суміш препаратів Калібру 75 і Біолану для обробки посівів зернових колосових культур
- Визначення залежності захворюваності від екологічних та соціальних факторів міського середовища
- Проект біологічної утилізації органіки
- Проект конструкції і комерційного використання зеленої садиби
- Залучення інвестицій на розвиток фермерства в Україні