+38 (04744) 4-69-87
Меню
Остання редакція: 03 червня 2016

Обговорення перспектив участі УНУС в програмах "Горизонт-2020"

31 травня науковці Уманського НУС Олександр Бурляй, Володимир Дідур та Олексій Коваленко відвідали семінар-нараду «Можливості використання деревної біомаси від обрізки плодових дерев і викорчовування старих насаджень в енергетичних цілях» у м. Вінниця.

Семінар зібрав представників зацікавлених сторін  у постачанні, переробці та споживанні продукції біомаси від обрізки дерев і викорчовування старих насаджень: фермерів-садівників, транспортні компанії, сервісні компанії, переробників деревини, власників твердопаливних котлів.

Програмою заходу було обговорено участь нашого навчального закладу в демонстраційних побудовах економічно вигідного ланцюгу утилізації деревних відходів садівництва в енергетичних цілях, запланованих для реалізації у 2017 році, які фінансуються від дослідницької та інноваційної програми Європейського Союзу Горизонт 2020.

У ході семінару було також презентовано проект «Up_Running», що виконується в рамках програми спільних міжнародних наукових досліджень "HORIZON - 2020", даний проект сприяє розвитку та поширенню технологій біоенергетичної утилізації деревини від обрізки дерев і викорчовування виноградних, оливкових та плодових насаджень.

 

Бурляй О.Л.

завідувач відділу інтелектуальної власності,

комерціалізації та трансферу технологій Уманського НУС